Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, την 1η, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2023 επισκέφθηκαν -κατά τμήματα- το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους τού εργαστηρίου και να γνωρίσουν τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι κεραμίστες.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια τού εκπαιδευτικού-βιωματικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν δημιούργησαν με ενθουσιασμό τα δικά τους έργα κεραμικής με πηλό σε αληθινό τροχό. Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική και στα πρόσωπα τους φαινόταν η χαρά τής επαφής με την καινούρια -για εκείνα- ξεχωριστή τέχνη.

Εντυπωσιασμένα από τη δράση, αλλά και τις δυνατότητες τους, τα παιδιά δημιούργησαν αργότερα ακόμα ένα ατομικό έργο, πλάθοντας αυτή τη φορά τον πηλό με τα χέρια, χωρίς τροχό, και διακοσμώντας τη δημιουργία τους όπως το καθένα επιθυμούσε.

Τα παιδιά επέστρεψαν στο Νηπιαγωγείο ενθουσιασμένα από την επίσκεψη στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής και δήλωσαν πως επιθυμούν να κάνουν μαθήματα κεραμικής με τους γονείς τους.

Λίγες ημέρες αργότερα, όταν πια τα έργα τέχνης τους είχαν στεγνώσει, κάθε παιδί πήρε με χαρά και υπερηφάνεια στο σπίτι τα δικά του ξεχωριστά αντικείμενα.