Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, παρακολούθησαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Ο μαθητευόμενος μάγος» τού Γκαίτε, από την Κουκλοθεατρική Ομάδα "Αφού".

Ο γάτος Τσουρούφλης προσπαθεί να βοηθήσει τον φίλο του τον δράκο Φον-Βιξ να ξεπεράσει ένα επίμονο βήχα που κρατάει ξάγρυπνο τον Φον-Βιξ και ταυτόχρονα κατακαίει τα πάντα σε κάθε βήξιμο. Σαν καλός και πιστός φίλος, ο Τσουρούφλης μπαίνει χωρίς δισταγμό σε περιπέτειες για να φτάσει στον καλοσυνάτο μάγο Μερκούριο και να φέρει στον Φον-Βιξ σιρόπι για δρακόβηχα.

Ο μάγος Μερκούριος τον υποδέχεται και ζητά από τους μαθητευόμενους μάγους Φρόσω και Μάρκο να τον βοηθήσουν να φτιάξει το σιρόπι.

Οι μικροί μάγοι, όμως, δεν έχουν μάθει ακόμα να συνεργάζονται σωστά και τα κάνουν κυριολεκτικά «μούσκεμα».

Στο τέλος μέσα από τη φιλία, τη συνεργασία και την καλή θέληση και οργάνωση όλα πηγαίνουν καλά και ο δρακούλης σταματά να βήχει, ευχαριστώντας θερμά τον καλό του φίλο Τσουρούφλη και τους καλούς μάγους!

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση, βοηθώντας και συμβουλεύοντας τις κούκλες για τη συμπεριφορά τους. Χειροκροτούσαν και γελούσαν με ενθουσιασμό και στο τέλος τής παράστασης φώναζαν δυνατά πως θέλουν κι άλλο!