Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τού SHTEAM και τής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Άσπα Αθανασιάδη, τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους, την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους, δημιουργώντας τρισδιάστατες (3D) ζωγραφιές, με τη χρήση ενός «3D pen».

Συγκεκριμένα, τα παιδιά, αφού κατανόησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν για την ορθή χρήση τού ιδιαίτερου αυτού εργαλείου, και με την συνεχή επιτήρηση τής εκπαιδευτικού, πειραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν τρισδιάστατες ζωγραφιές που αναπαριστούσαν τα καιρικά φαινόμενα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συζήτησαν με την κ. Άσπα για το τι, εν δυνάμει, θα μπορούσε να δημιουργήσει  ένα τέτοιο εργαλείο και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό τους ανθρώπους. Οι μαθητές είχαν εντυπωσιακές και υπέροχες ιδέες!

Η παραπάνω δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για το SHTEAM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική, με τίτλο: «Μικροί μετεωρολόγοι» (θεματική ενότητα: "Δημιουργώ και Καινοτομώ - Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία").