Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συναντήθηκαν και πάλι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου για να γιορτάσουν την εθνική επέτειο τής Επανάστασης τού 1821 και τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου.

Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.2 και των τμημάτων νηπίων Ν.1 και Ν.2, μαζί με τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς τους κ. Άσπα Αθανασιάδη, Αγγελική Παλαιοκαστρίτου και Μαρίνα Παπατζανάκη, αντίστοιχα, προετοίμασαν και παρουσίασαν δρώμενα, τραγούδια αλλά και παραδοσιακούς χορούς που συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από τα λόγια των παιδιών και την "αφήγηση" των ακτίνων τού ήλιου και τού φεγγαριού, μικροί και μεγάλοι θυμήθηκαν τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, αλλά και τις ηρωίδες και τους ήρωες που πολέμησαν με θάρρος για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους, προσευχόμενοι πάντα για βοήθεια στην Παναγία.

Οι μικροί ηθοποιοί χειροκροτήθηκαν θερμά από τούς συμμαθητές και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου και στη συνέχεια όλοι μαζί παρήλασαν στους εξωτερικούς χώρους των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Εκεί βεβαίως βρέθηκαν, για άλλη μια φορά, οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών, αλλά και οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού, οι οποίοι εμψύχωναν με το χειροκρότημα τους τα παιδιά!

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 τα παιδιά των τμημάτων Π.2, Ν.1 και Ν.2 παρουσίασαν την εορτή που είχαν ετοιμάσει στους γονείς τους.