Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με μεγάλη χαρά το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους γονείς των μαθητών μας, προνηπίων και νηπίων.

Από την Τρίτη 28 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 οι τάξεις τού Νηπιαγωγείου μεταμορφώθηκαν σε πασχαλινά εργαστήρια!

Κάθε ημέρα, τα παιδιά δύο τμημάτων υποδέχονταν τους γονείς τους ώστε να δημιουργήσουν μαζί πασχαλινά καλάθια, γεμάτα χρώματα, φαντασία αλλά και συνεργασία και αγάπη!

Μικροί και μεγάλοι έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και τα μάτια των παιδιών έλαμπαν από χαρά για την ευκαιρία να υποδεχτούν στον αγαπημένο τους σχολικό χώρο τους γονείς τους και να δράσουν μαζί.

Αλλά και οι γονείς ήταν συγκινημένοι και ιδιαιτέρως χαρούμενοι, καθώς κατάφεραν να γίνουν και πάλι παιδιά, μαζί με τα παιδάκια τους, να κόψουν, να κολλήσουν, να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν.

Οι νηπιαγωγοί και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου καμάρωναν τους μαθητές τους για τον τρόπο με τον οποίο βοηθούσαν τους γονείς τους, αλλά και για την υποδοχή που τους επιφύλασσαν ως ώριμα και μεγάλα παιδιά πλέον...

Οι μικρές αυτές στιγμές που μοιράστηκαν όλοι δημιούργησαν τις πιο μεγάλες αναμνήσεις.

Αναμνήσεις, δηλαδή, σημαντικές και ξεχωριστές για όλα τα παιδιά, που συναντιούνται, όμως, στο ίδιο σημείο…
Και το σημείο αυτό είναι πως ενώθηκαν και συνεργάστηκαν για έναν καλό σκοπό.

Η Πράξη Αγάπης για το Πάσχα ένωσε γονείς και παιδιά, έτσι, κάθε οικογένεια προσέφερε το ποσό που επιθυμούσε για το καλάθι που δημιούργησε, προκειμένου να βοηθηθούν με τον τρόπο αυτό οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά τους διατέθηκε, όπως, και τα Χριστούγεννα:

• στην διεθνή, ανεξάρτητη οργάνωση Action Aid (πατήστε εδώ)

• στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά τού Παιδιού» (πατήστε εδώ)

• στον φιλανθρωπικό σύλλογο για μητέρες, βρέφη και παιδιά «Η Αγκαλιά» (πατήστε εδώ).