Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2022 τα προνήπια και τα νήπια μαζί με όλο το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού εόρτασαν την εθνική επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940 και την Ελληνική Σημαία, στην αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου.


Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.2 σε συνεργασία με τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.3, μαζί με τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς τους κ. Κωνσταντίνα Καλιαρντά και Ζαφείρα Ντούλη, αντίστοιχα, προετοίμασαν και παρουσίασαν μια ξεχωριστή εορτή με θέμα την Ειρήνη, υπογραμμίζοντας το ουσιαστικό μήνυμα τής ενότητας μέσα από δρώμενα και τραγούδια, που θύμισαν σε όλους τους αγώνες των Ελλήνων, τη σημασία και τους συμβολισμούς τής Ελληνικής Σημαίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων τού Νηπιαγωγείου, ντυμένοι με την επίσημη ενδυμασία τού Σχολείου μας, χειροκρότησαν θερμά τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εορτή, τα παιδιά με υπερηφάνεια παρήλασαν στους εξωτερικούς χώρους των Αρσακείων Ψυχικού, με τους γονείς και τους συγγενείς, αλλά και τα παιδιά των Αρσακείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού να τους χειροκροτούν με ενθουσιασμό! Κατά την διάρκεια τής παρέλασης, η μπάντα των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού, αποτελούμενα από τα «μεγάλα» παιδιά των τριών Δημοτικών, συνόδευσε τα «μικρά» μας παιδιά, δίνοντάς τους τον ρυθμό. Τον συντονισμό τής μπάντας είχε η μουσικός τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, κ. Φιλιππία Σακλαρίδου.


Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 τα παιδιά των τμημάτων Π.2 και Ν.3 παρουσίασαν με ενθουσιασμό την εορτή, που είχαν ετοιμάσει, στους γονείς τους.

Τα τραγούδια τής εορτής δίδαξε η νηπιαγωγός-μουσικός κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη.
Τη γενική επιμέλεια τής εορτής είχε η Διευθύντρια κ. Άνσυ Νικολοπούλου.

Τους εορτασμούς τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δ. Μπότσης, Εταίρος τής Φ.Ε., η κ. Σ. Σταθοπούλου, Αναπληρώτρια Επόπτρια των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων, η κ. Αθ. Μακροπόδη, Συντονίστρια Θεωρητικών Μαθημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τής Φ.Ε., και η κ. Μίκα Μπάρμπα, Γενική Γραμματέας τού Συνδέσμου Αποφοίτων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.