Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα παιδιά των τμημάτων νηπίων Ν.2 και Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με αφορμή την παράσταση αντικειμενοθεάτρου «Ντενεκεδούπολη» που παρακολούθησαν, στις 16 Νοεμβρίου 2023, από τις νηπιαγωγούς τους κ. Μαρίνα Παπατζανάκη και Ναταλία Ηλιάδη, αντίστοιχα, θέλησαν να δοκιμάσουν και τα ίδια αυτό το είδος θεάτρου και να γίνουν για λίγο οι ηθοποιοί...

Αυτό που χρειάζονταν ήταν να βρουν τα αντικείμενα για να τους δώσουν τη φωνή τους και να ετοιμάσουν τη δική τους παράσταση. Έτσι, άφησαν τη φαντασία τους να περιπλανηθεί ανάμεσα σε χάρτινα κουτιά από χυμούς, τρόφιμα, μπουκάλια, αβγοθήκες, ρολά χαρτιού και άλλες άδειες συσκευασίες, και εκεί βρήκαν τους ήρωες που θα έφτιαχναν τη δική τους ιστορία.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά τα απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει στις τάξεις τους, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την Οικολογία (τίτλος προγράμματος «Η Ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση»), έκαναν πράξη όσα μαθαίνουν. Παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι κατάφεραν να σκεφτούν δημιουργικά, να συνεργαστούν και να ασκήσουν γλωσσικές δεξιότητες, πλάθοντας φανταστικούς χαρακτήρες και διαλόγους που παρουσίασαν στην ομάδα τους.

Μετά τη "Ντενεκεδούπολη", λοιπόν, σας παρουσιάζουμε... την "Πλαστικούπολη" τού τμήματος νηπίων Ν.2 και τη "Χαρτούπολη" τού τμήματος νηπίων Ν.5! Το χειροκρότημα όλο δικό σας!