Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, από τις 20 έως και 24 Νοεμβρίου 2023, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό-βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα πρώτα μου βήματα στο Μουσείο τού Σχολείου μας», για τα προνήπια και «Περπατώ, περπατώ στο Μουσείο τού Σχολείου μας», για τα νήπια.

Η υπεύθυνη τού μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου υποδέχτηκε τα παιδιά για να τα ξεναγήσει στον χώρο τού μουσείου που περιλαμβάνει συλλογές από ζώα, θηλαστικά, ερπετά, πτηνά, έντομα, απολιθώματα, όστρακα, ορυκτά και πετρώματα, ενώ διαθέτει και αναλογικό σεισμογράφο και μετεωρολογικό κλωβό. Συζήτησε και έπαιξε μαζί τους επιμορφωτικά-βιωματικά παιχνίδια και απάντησε σε όλες τις απορίες τους σχετικά με τη ζωή των ζώων, αλλά και το πώς βρέθηκαν αυτά και πώς διατηρούνται στο μουσείο.

Η επίσκεψη των παιδιών στο μουσείο είναι η αφετηρία ποικίλων δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο τού προγράμματος τής Μουσειακής Αγωγής, το οποίο εκπονείται στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, αλλά και ένα σημαντικό πρώτο βήμα, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τι σημαίνει μουσείο και τι έχει να προσφέρει ως χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται στις ποικίλες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια τού σχολικού έτους για τα τμήματα των νηπίων,  με αφορμή το πρόγραμμα μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο «Χτίζοντας την γέφυρα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».