Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με ιδιαίτερη χαρά, πραγματοποίησαν τη συγκομιδή των λαχανικών τους! Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν την ευκαιρία να περιποιηθούν τα λαχανικά, να παρατηρούν την ανάπτυξή τους και να περιμένουν υπομονετικά να μεγαλώσουν. Και να που ήρθε η ώρα τής συγκομιδής!

Μόλις μας ενημέρωσαν οι κηπουροί τού Σχολείου μας πως τα λαχανικά είναι έτοιμα για συγκομιδή, τα παιδιά επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο και πήραν στο σπίτι τους από ένα φρέσκο μαρούλι και κρεμμυδάκια για να τα μοιραστούν με την οικογένειά τους φτιάχνοντας μια βιολογική σαλάτα!

Η φύτευση στον λαχανόκηπο είναι μια από τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολικό έτος στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO, ASPnet Schools, καθώς και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τού QNF, SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).