Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μια διαφορετική μουσική μπάντα ζωντάνεψε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2024. Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.1 και η νηπιαγωγός τους κ. Κωνσταντίνα Πέτσικα, με αφορμή το Εργαστηρίο Δεξιοτήτων για την Οικολογία (τίτλος προγράμματος: «Η Ζωή χωρίς σκουπίδια: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση»), κατασκεύασαν πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα.

Για τα συγκεκριμένα μουσικά όργανα χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία συνδύασε κάθε παιδί με τον δικό του τρόπο, δημιουργώντας ξεχωριστούς ήχους και πρωτότυπα σχέδια. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά και έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη την ομάδα.

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με τραγούδι. Ένα τραγούδι για την ανακύκλωση, με τίτλο «Τον πλανήτη μου αγαπώ», σε στίχους και μουσική τής κ. Μαρινάνσυς Αγγελάκη, Υπεύθυνης Μουσικής Αγωγής τού Νηπιαγωγείου μας. Η μουσική μπάντα, τραγουδώντας και χρησιμοποιώντας όλα τα μουσικά όργανα που κατασκευάστηκαν, έστειλε περιβαλλοντικά μηνύματα στα υπόλοιπα τμήματα τού προνηπίου και απέσπασε θερμό χειροκρότημα!