Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού συνεργατικού προγράμματος eTwinning με τίτλο «The Charm of Spring», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 τα προνήπια τού τμήματος Π.1 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με παιδιά από τα σχολεία-συνεργάτες τού προγράμματος. Με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας κ. Ανδρομάχης Κεσόγλου και τής νηπιαγωγού τους κ. Κωνσταντίνας Πέτσικα τα παιδιά είχαν δημιουργήσει τα δικά τους snowdrops για να καλωσορίσουν την Άνοιξη. Με ανυπομονησία και χαρά, κρατώντας τις κατασκευές τους αυτές, ετοιμάστηκαν και ανέμεναν να συνδεθούμε με τα άλλα σχολεία.

Στην αρχή χαιρέτησαν με ενθουσιασμό τους νέους φίλους τους με ένα δυνατό "Hello, hello, good morning!"  Κατόπιν, παρατηρούσαν με προσοχή τις τάξεις των παιδιών από τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Τουρκία. Μαθητές από οκτώ τάξεις είχαν συνδεθεί και παρουσίασαν τα δικά τους έργα.

Τα προνήπια τού Σχολείου χάρισαν στα παιδιά των άλλων χωρών το τραγούδι "Spring time", κάνοντας τις αντίστοιχες κινήσεις (act out), ενώ παράλληλα «μεταμορφώνονταν» σε λουλούδια, μέλισσες, πεταλούδες, χαρταετούς και πουλάκια!

Αφού παρουσίασαν όλα τα παιδιά τις δράσεις τους, η συνάντηση έληξε με όμορφα συναισθήματα.