Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα νήπια τού τμήματος Ν.2 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με καλή διάθεση, πολλές απορίες αλλά και λίγη αγωνία, συζητούν συχνά για το δημοτικό δχολείο και τα επόμενα βήματά τους στη σχολική ζωή. Στην ερώτηση τής νηπιαγωγού τους κ. Μαρίνας Παπατζανάκη αν θα ήθελαν να συναντηθούν με τα μεγαλύτερα παιδιά για να μιλήσουν και να κάνουν κάτι μαζί, η απάντηση ήταν ομόφωνα θετική και οι ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν έπεσαν βροχή! Με δημοκρατικές διαδικασίες, επικράτησε η πρόταση συμμαθήτριάς τους να φυτέψουν μαζί ένα δέντρο.

Έτσι, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 το πρωί, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τού Νηπιαγωγείου έδωσαν ραντεβού στην αυλή των Σχολείων με τους μεγάλους μαθητές τής Ε΄1 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού και τη δασκάλα τους κ. Χαρούλα Γεράνη. Με τη βοήθεια τού κηπουρού των Σχολείων εντόπισαν την κατάλληλη θέση κοντά στο υπαίθριο θέατρο τού κήπου, όπου τα παιδικά χέρια τοποθέτησαν προσεκτικά μια μικρή κερασιά στο σκαμμένο χώμα και συνεργάστηκαν για να τη φυτέψουν και να την ποτίσουν.

Στο τέλος κρέμασαν στα κλαδιά τού δέντρου μια επιγραφή που είχαν επιμεληθεί και έδωσαν υπόσχεση φιλίας. Η συμβολική αυτή πράξη αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία να γνωριστούν τα παιδιά μεταξύ τους, να συνομιλήσουν, να προετοιμαστούν τα νήπια συναισθηματικά για το νέο τους ταξίδι στο δημοτικό σχολείο και να τονωθεί το αίσθημα ευθύνης στους μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι θα είναι οι καθοδηγητές των νηπίων στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιλαμβάνεται στις ποικίλες δράσεις οι οποίες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους από τα νήπια, με αφορμή το πρόγραμμα για τη μετάβαση στο δημοτικό σχολείο «Χτίζοντας τη γέφυρα από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό». Ευχή των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη δράση είναι την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά να απολαμβάνουν από κοινού το παιχνίδι τους στην αυλή με νόστιμα και ζουμερά κεράσια!