Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τού γαλλικού τμήματος τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, με τις καθηγήτριές τους κ. Φωτεινή Κατρανίδου και Ιουλία Σπύρου, επισκέφθηκαν το ΙΕΚ “Le Monde”. Η επίσκεψη αυτή ήταν το επιστέγασμα ερευνητικής εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια τού α΄ τετραμήνου, με πρωτοβουλία τής κ.Φωτεινής Κατρανίδου, στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικών (Γαλλικός πολιτισμός).
Το θέμα τής γαλλικής γαστρονομίας ήταν εξάλλου και το θέμα τής εργασίας την οποία εκπόνησαν οι μαθητές προκειμένου να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Τους μαθητές ανέλαβε να καθοδηγήσει και να εκπαιδεύσει η κ. Φωτεινή Κατρανίδου.
Στη σχολή τους υποδέχτηκε ο κύριος Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Οικονομικών τού Ομίλου, και ο chef κ. Μιχάλης Ντουνέτας. Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός όμιλος στον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον Ελλαδικό χώρο. Στο  σεμινάριο αυτό οι μαθητές δημιούργησαν, μαζί με τον chef, χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, φορώντας τη μαγειρική ποδιά.Κατά την παρασκευή των εδεσμάτων ο chef κ. Ντουνέτας εξηγούσε και έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών και τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, ενώ συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητών. Στη συνέχεια  μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές specialites.
Η επίσκεψή στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde” έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τής σχολής.