Αρσάκεια Ιωαννίνων
Η λίμνη Κερκίνη τού νομού Σερρών ήταν ο προορισμός τής τριήμερης εκδρομής (31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2016) των μαθητών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού (Κλασικού) Λυκείου Ψυχικού. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με τη λήξη τού περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπόνησαν τα παιδιά με θέμα «Εθελοντισμός για το περιβάλλον».
Η εκδρομή ήταν αφορμή να ξυπνήσουν οι αισθήσεις των μαθητών και να δημιουργήσουν μνήμες. Το πέταγμα των πελαργών, η στοργικότητα των πελεκάνων, το βλέμμα των νεροβούβαλων, τα αρώματα των αγριολούλουδων, το άγγιγμα των αλόγων, το κρύο νερό του ποταμού, η πρωινή ομίχλη και το κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα, ήταν λεπτομέρειες που έχτισαν μνήμες. Μνήμες που καταγράφηκαν πρόχειρα σε μια χαρτοπετσέτα κάποια στιγμή χωρίς χρόνο κάπως έτσι:
«Αισθάνθηκα ενοχές όταν, μακριά από την αβίωτη αλλά και παραδόξως αγαπημένη πόλη μου, διαπίστωσα για μιαν ακόμη φορά ότι η φύση εξακολουθεί να μας δωρίζει τη ζωή και την ομορφιά, μέσα από χρώματα, νερά, παιχνιδίσματα, καρπούς, εικόνες. Να μας θυμίζει ότι πάνω σε τούτον τον πλανήτη ζουν ή αγωνίζονται να επιβιώσουν εκτός από εμάς, και άλλοι οργανισμοί, ενώ εμείς, βυθισμένοι στη βολική αδιαφορία τού μικρόκοσμού μας, εξακολουθούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στα άπειρα κίνητρα που αυτή μάς προσφέρει για να γίνουμε καλύτεροι».
Στην εκδρομή συνοδοί καθηγητές ήταν η διευθύντρια κ. Μ. Θεοδωρέλου, ο υπεύθυνος τού προγράμματος κ. Β.  Χαμηλοθώρης και η καθηγήτρια Α. Βεζυργιάννη.