Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι πύλες των Αρσακείων Σχολείων δεν κλείνουν ποτέ για τους μαθητές τους! Τα Σχολεία χαίρονται να μαθαίνουν για τις σπουδές των αποφοίτων, για τη σταδιοδρομία τους και για την πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων τους.

Αν και το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Κλασικό) παρέμενε τυπικά κλειστό, λόγω πανδημίας, κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων κρατήθηκε ζωντανή η επικοινωνία με τους αποφοίτους του. Συγκεκριμένα:

(α) Ο απόφοιτος Γρηγόρης Ψαρουδάκης, τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας τού ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο τής πρακτικής άσκησής του παρακολούθησε, διαδικτυακά, μαθήματα Ιστορίας και Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού, και μίλησε στους μαθητές τής Β΄ τάξης για τη σχολή του και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει.

(β) Η απόφοιτος Κατερίνα Χανιώτη, δασκάλα-Υποδιευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, μίλησε, την  Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για το επάγγελμα τού δασκάλου (σπουδές - προοπτικές κ.λπ.).

(γ) Η απόφοιτος Ζέφη Βιττωράτου, πρωτοδίκης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, μίλησεστους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για το επάγγελμα τού δικαστικού (σπουδές - δυσκολίες - προοπτικές - ιδιαιτερότητες) και στο τέλος συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις.

(δ) Η απόφοιτος Αθανασία Ηλιάκη,  διπλωματικός υπάλληλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διευθύνουσα στο Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία τής Ελλάδος στον Λίβανο, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 μίλησε διαδικτυακά, σε σύνδεση με τη Βηρυτό, στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για το επάγγελμα τού διπλωμάτη (σπουδές - προοπτικές - δυσκολίες). Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και συζήτησε μαζί τους.

(ε) Η απόφοιτος Μαρίνα Παπατζανάκη, νηπιαγωγός στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, μίλησε, την  Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων για το επάγγελμα τού νηπιαγωγού (σπουδές - προοπτικές - δυσκολίες - δεξιότητες απαραίτητες για έναν νηπιαγωγό).