Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν ομιλία τού καθηγητή Χρηματοοικονομικής τού ΠΑ.ΠΕΙ. και ιδρυτή και προέδρου τού Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού κ. Νικολάου Φίλιππα, με θέμα: «Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και τα επαγγέλματα τού μέλλοντος».



Ο κ. Φίλιππας παρουσίασε στους μαθητές όλες τις εξελίξεις στον χώρο τής Τεχνολογίας, την εικονική πραγματικότητα (virtual reality), την τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), τη νανοτεχνολογία, τη τεχνολογία cloud, τα robotics, τα machines learning, τις smart cities, τα αυτοκινούμενα οχήματα και το fintech (ηλεκτρονικές συναλλαγές, τερματικά EFT/POS).

Τόνισε πως η νέα πραγματικότητα που διαγράφεται στον κόσμο τής αγοράς απαιτεί την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, όπως είναι η δημιουργικότητα, η πειθώ, η συνεργασία, η προσαρμοστικότητα, η αξιοποίηση χρόνου και η αναλυτική σκέψη.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο ψηφιακός κόσμος σταδιακά δημιουργεί νέα επαγγέλματα (3d printing, digital marketing, user experience design, internet of things, robots, cybersecurity, big data), ενώ οδηγεί στην εξαφάνιση άλλων.

Οι μαθητές μυήθηκαν στα τεχνουργήματα που έχει δημιουργήσει η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και ενθουσιάστηκαν με τον νέο ψηφιακό κόσμο και τα νέα δεδομένα. 

Η συγκεκριμένη ομιλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, σε 2 διδακτικές ώρες, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας του COVID 19.

Υπεύθυνη τής διοργάνωσης ήταν η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.