Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης είχαν τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχτούν, δια ζώσης στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την παιδίατρο-λοιμωξιολόγο, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο τής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε στους μαθητές για την πανδημία τού κορωνοϊού, αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά τού κορωνοϊού, στους λόγους που οδήγησαν στη γρήγορη παραγωγή τού εμβολίου και στους επιστήμονες που συνέβαλαν σε αυτή, καθώς και στην ηθική ανάγκη, που είναι ταυτόχρονα και παγκόσμιο όραμα, για εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε παροχές υγείας, φάρμακα και εμβόλια για τους λαούς που είναι λιγότερο προνομιούχοι.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα διδάγματα που αποκόμισε η παγκόσμια κοινότητα από την πανδημία, όπως στην επανεκτίμηση τής ελευθερίας, τής υγείας και των οικογενειακών δεσμών, στην επανατοποθέτηση τής επιστήμης δίπλα στον άνθρωπο και στην ενεργοποίηση τής δεξιότητας τής προσαρμοστικότητας των ανθρώπων σε νέα δεδομένα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν με την κ. Θεοδωρίδου αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία τού κορωνοϊού και τον εμβολιασμό.
Μαζί με τον ενθουσιασμό τους για τη συνάντηση αυτή, διατύπωσαν τη διαπίστωση πως χάρη στην πανδημία προβλήθηκαν στη δημόσια σφαίρα εξαιρετικοί επιστήμονες και άνθρωποι, όπως η κ. Θεοδωρίδου.

Η συνάντηση αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην πρωτοβουλία και στις ενέργειες τής κ. Στ. Ευαγγελάτου, βιολόγου.