Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 η Α΄ και η Β΄ τάξη τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα.

Η κ. Σπανού, υπεύθυνη τού μουσείου, και ο κ. Δ. Θεοδωρακάκος, μαραθωνοδρόμος και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ξενάγησαν, σε ομάδες, τους μαθητές στα εκθέματα τού μουσείου.

Μπροστά τους ξεδιπλώθηκε η ιστορία τού  μαραθωνίου δρόμου από τη Μάχη τού Μαραθώνα και τον Σπύρο Λούη στον Στέλιο Κυριακίδη μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες τού αθλήματος, για τη σωματική και ψυχική δύναμη που αυτό απαιτεί, καθώς και για ιστορικές στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Θεοδωρακάκος, μάλιστα, σε μια κατάθεση ψυχής, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει αθλητισμός, στο τι προσφέρει στον καθένα μας, καθώς και στην προσπάθεια αλλά και την ικανοποίηση που αποκομίζει ο μαραθωνοδρόμος και ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων κάθε φορά που ξεπερνάει τα όριά του...

Οι μαθητές ταξίδεψαν, τέλος, μαζί με τον κ. Θεοδωρακάκο σε σημαντικές στιγμές τής αθλητικής του σταδιοδρομίας και των αθλητικών επιτυχιών του στον Όλυμπο, τις Άλπεις, το Σινικό Τείχος, τις ΗΠΑ και αλλού.