Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση τού Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Μολιέρου, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά, επιπέδου DALF C1, έμαθαν για το έργο, τη γλώσσα και τη συνεισφορά τού Μολιέρου στην παγκόσμια λογοτεχνία το διάστημα από 1η Φεβρυαρίου μέχρι 16 Μαΐου 2022, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Β. Κοντού.

Αρχικά παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο τής παράστασης «Le Tartuffe ou l’Hypocrite», σε σκηνοθεσία τού διακεκριμένου Βέλγου θεατρικού παραγωγού και σκηνοθέτη Ivo Van Hove, που παίζεται στην Comédie Française αυτή τη χρονιά και θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Αθηνών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν σύντομα βίντεο από παραστάσεις τού Μολιέρου, έμαθαν για την επονομαζόμενη «γλώσσα τού Μολιέρου», καθώς και γενικότερα για το κωμικό στοιχείο στο θέατρο. Επίσης, συζήτησαν για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη διαχρονικότητα τού έργου τού Μολιέρου.

Τέλος, στον συνεργατικό ψηφιακό τοίχο padlet (πατήστε εδώ) παρουσίασαν τη βιογραφία του, βίντεο και πληροφορίες για σημαντικά έργα του και τα είκοσι πιο διάσημα γνωμικά τού Μολιέρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου που συνεργάστηκαν είναι οι: Μαξιλάρης Βασίλης, Κουρπά Μαρία, Μπρεντόυ Ελένη, Μπρεντόυ Μαρίζα, Μαραγκουδάκη Εβελίνα.