Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 15.30, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών τής Α΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού.

Η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα καλωσόρισε τους γονείς και τους ενημέρωσε για θέματα λειτουργίας τού Σχολείου, καθώς και για ειδικότερα θέματα, όπως ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, η Τράπεζα Θεμάτων, η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, η λειτουργία των απογευματινών ομίλων για το Λύκειο, δράσεις και εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο, δράσεις που διοργανώνονται από τη Φ.Ε. κ.ά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη φιλοσοφία και στους στόχους τού Σχολείου, καθώς και στη σημασία τής συνεργασίας Σχολείου και γονέων.

Στη συνέχεια ο κ. Ι. Χριστόπουλος, Συντονιστής Φιλολογικών Μαθημάτων Λυκείου, έθιξε καίρια ζητήματα, σχετικά με την αντιμετώπιση των μαθημάτων τού Λυκείου από γονείς και μαθητές, και αναφέρθηκε ειδικότερα στις απαιτήσεις των φιλολογικών μαθημάτων.

Ο κ. Γ. Γεωργουλέας, σχολικός ψυχολόγος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., έδωσε συμβουλές στους γονείς σχετικά με τον χειρισμό τού άγχους των παιδιών τους και τής εφηβείας, και αναφέρθηκε στο έργο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τού Σχολείου, τής Ψυχολογικής Υπηρεσίας και τής Υπηρεσίας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η κ. Σπ. Δημητρακοπούλου, φιλόλογος, αναφέρθηκε αναλυτικά στην λειτουργία τού Απογευματινού Ομίλου Ρητορικής.

Ο κ. Παντελής Χρήστου, καθηγητής Πληροφορικής, ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη τής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών τού Σχολείου ο Πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Κ. Τομπούλογλου και η Αντιπρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Ν. Λαμπίρη Ευαγγελίδη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση και ευχές για μια σχολική χρονιά ομαλή και δημιουργική!