Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 12 Δεκεμβίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή τής Γ΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού (Κλασικού) Λυκείου Ψυχικού με βασικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Βασική επιδίωξη των διοργανωτών αυτής τής εκδρομής ήταν, εκτός από την ψυχαγωγία, η προσπάθεια να έρθουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας σε επαφή με ανθρώπους και να επισκεφθούν τόπους τής χώρας μας, που, ίσως, θα ήταν δύσκολο να γνωρίσουν εκτός σχολικού πλαισίου.

Έτσι, οι μαθητές έμαθαν λεπτομέρειες για την ιστορία τού τόπου μας και τη σύνδεσή της με το παρόν και το μέλλον, που ανέδειξε ένας μοναδικός αρχαιολόγος ο οποίος τους ξενάγησε στους τάφους τού Φιλίππου στη Βεργίνα.

Γνώρισαν, επίσης, το κοινωνικό και πολιτικό "γίγνεσθαι" μέσα από την οξυδερκή ματιά ενός ταλαντούχου ηθοποιού, στο Αριστοτέλειο Θέατρο, και τη διάσωση και προστασία των οικοσυστημάτων από έναν παθιασμένο με το περιβάλλον επιστήμονα, στον υδροβιότοπο τής Κερκίνης.

Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης τού εαυτού τους αλλά και τού κόσμου.

Με τρένα, με βάρκες, με ποδήλατα, με τα πόδια, και προπαντός με χριστουγεννιάτικη διάθεση, οι στιγμές έγιναν εμπειρίες και οι εμπειρίες αναμνήσεις...

Συνοδοιπόροι των μαθητών-/τριων στον χώρο και στον χρόνο ήταν οι κ. Βύρων Χαμηλοθώρης και Βαρβάρα Βρεττάκου.