Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, για 3 διδακτικές ώρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, ενημερωτική παρουσίαση τού δρος Γεωργίου Νάκου, ψυχολόγου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τον προβληματισμό τους, ο κ. Νάκος, αναφερόμενος σε πραγματικά γεγονότα που έχουν απασχολήσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (χωρίς να αποκαλύπτει πρόσωπα, χρόνο, τόπο κ.ά.), παρουσίασε τους κινδύνους που κρύβει ο γοητευτικός χώρος τού διαδικτύου, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους και την προσωπικότητά τους στο παρόν και στο μέλλον.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε πρωτοβουλία τής Διεύθυνσης και τού Συλλόγου καθηγητών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου, στο πλαίσιο τής προσπάθειας να ενημερώνονται οι μαθητές για θέματα που τους απασχολούν και να γνωρίζουν πρόσωπα με σημαντική επαγγελματική πορεία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.