Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «Αβάνα» την ταινία-ντοκιμαντέρ «Τα όριά μας».

Στην ταινία αυτή ο Γιάννης Χατζήμπεηςπαραολυμπιονίκης και αθλητής τού ακραίου τριάθλου «Ironman», με αφορμή τις αθλητικές του συμμετοχές και αυτές των μικρών παιδιών του, πραγματεύεται την έννοια τής διαφορετικότητας, τις αξίες τής οικογένειας και τής φιλίας, την καταλυτική επίδραση τού αθλητισμού στην προσωπικότητα τού ατόμου και τη σημασία τής προσπάθειας και τής στοχοπροσήλωσης.

Μετά την ταινία, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση των μαθητών με τον κ. Χατζήμπεη γύρω από τα θέματα τής διαφορετικότητας, τής αποδοχής τού εαυτού, τής αυτογνωσίας και τής αυτοεκτίμησης, τής επιμονής στον στόχο και τής διαχείρισης τής απογοήτευσης ή τής αποτυχίας, τής δύναμης τής θετικής σκέψης και τού μηχανισμού θετικοποίησης των δυσκολιών.

Ο κ. Χατζήμπεης μοιράστηκε με τους μαθητές προσωπικές του εμπειρίες, θετικές και δύσκολες, και τους τρόπους με τους οποίους ο ίδιος αντιμετώπισε τις αντιξοότητες.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μ. Δουζίνα, η καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Μ. Βόγια, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Β. Βρεττάκου και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μ. Γεωργάτου.