Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Δικαστήριο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η διαδικτυακή αυτή επίσκεψη, διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να γνωρίσουν σε βάθος τη λειτουργία τού πολύ σημαντικού αυτού θεσμού, να ξεναγηθούν μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης στους χώρους τού δικαστηρίου και να συναντηθούν και να συζητήσουν με πολύ σημαντικά στελέχη τού δικαστηρίου.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκε η κ. Ευαγγελία Λύκου, υπάλληλος Διοίκησης στη Διεύθυνση Επικοινωνίας.

Μέσα από ευρηματικά βίντεο οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν την αποστολή τού Δικαστηρίου τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας του.|

Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου Tiessen, νομικός στη Γενική Διεύθυνση Πολυγλωσσίας, παρουσίασε τη νομολογία.

Η διαδικτυακή αυτή επίσκεψη έκλεισε με συνομιλία με τον κ. Δημήτριο Γρατσία, δικαστή στο Δικαστήριο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς τον οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Η γνωριμία με αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό τής Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται στην πρωτοβουλία τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού να φέρει σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριές του με σημαντικούς θεσμούς τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διευρύνει τους ορίζοντές τους, επιστημονικούς και επαγγελματικούς.