Αρσάκεια Ιωαννίνων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση «Σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο τού Α΄ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές τής Β΄ τάξης των Ομάδων Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Στην τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση προσκλήθηκαν 4 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, προκειμένου να μιλήσουν στους μαθητές σχετικά με τις σπουδές και τις κατευθύνσεις των Τμημάτων και των Σχολών που εκπροσωπούν, καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους που προσφέρει η επιστήμη τους.

Μετά το πέρας κάθε παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν στον ομιλητή τις απορίες τους και να μιλήσουν για τους προσωπικούς τους στόχους.

Συγκεκριμέναα:

Η κ. Μαρία Ιακώβου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας τού Τμήματος Φιλολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε στους μαθητές μας το εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών τού τμήματός της και τις πολλαπλές επαγγελματικές διεξόδους στις οποίες οδηγεί το πτυχίο τής Φιλολογίας, δίνοντας έμφαση στις νέες προοπτικές που προσφέρει η ειδίκευση τής Γλωσσολογίας (π.χ. Ψυχογλωσσολογία, Νευρογλωσσολογία, Υπολογιστική Γλωσσολογία).

Ο κ. Παναγής Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής τού Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας τού Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στους μαθητές μας σχετικά με το επάγγελμα τού πολιτικού επιστήμονα και τις ποικίλες εξειδικεύσεις που προσφέρει το τμήμα του: τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, την Πολιτική Θεωρία και Ανάλυση, τη Διοικητική Επιστήμη και το Δημόσιο Δίκαιο, καθώς και την Κοινωνική Θεωρία και Κοινωνική Πολιτική.

Η κ. Σμαράγδα Καζή, αναπληρώτρια καθηγήτρια τού Τμήματος Ψυχολογίας τού Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ανέλυσε στους μαθητές μας τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρει το τμήμα της, καθώς και τις ποικίλες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξειδικεύσεις τής επιστήμης τής Ψυχολογίας.

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 ο κ. Βάγιας Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου τής Νομικής Σχολής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει όλα τα επαγγέλματα στα οποία οδηγούν οι σπουδές στη Νομική και θα αναλύσει τόσο τα τυπικά προσόντα όσο και τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα στοιχεία προσωπικότητας που απαιτούνται για την επιτυχή άσκηση τού δικηγορικού επαγγέλματος.