Αρσάκεια Ιωαννίνων

Για άλλη μια χρονιά, από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Θεοφανοπούλου Ναταλία και Ξανθάκη-Τερτσέτη Άννα και η μαθήτρια τής Α΄ τάξης Τσιοχαντάρη Δήμητρα εκπροσώπησαν το Σχολείο στην 45η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Η συνδιάσκεψη αυτή είναι μια μοναδική εκδήλωση που συγκεντρώνει ερίπου 250 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-25 ετών, από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Ελλάδα, σε μια τετραήμερη δράση με στόχο τη γνωριμία των νέων με σύγχρονα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς και τη διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά.

Η δράση αποτελεί περιβάλλον μέσα στο οποίο οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα τού Ευρωπαίου πολίτη.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη φετινή συνδιάσκεψη επιλογής αφορούσαν σε πολύ σημαντικά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Περιβάλλον, η Υγεία και η Ασφάλεια των Τροφίμων, η Ενεργειακή Κρίση, η Διαφθορά, η Συμμετοχικότητα των Νέων στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον τής Ε.Ε., η Πράσινη και η Τοπική Ανάπτυξη, η Πράσινη Ενέργεια κ.ά.

Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού εκπροσωπείται σταθερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων με αντιπροσωπίες μαθητών και μαθητριών που διακρίνονται στις συνδιασκέψεις που διοργανώνονται για το ήθος, την επιχειρηματολογία, τις γνώσεις, το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, την ευρηματικότητα και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη 45η Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Χριστίνα Αλεβίζου.