Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, για παραπάνω από δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν τη Γιορτή τής Σημαίας, την ανακοίνωση των Βραβείων - Αριστείων και τη γιορτή για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου 1940, την οποία διοργάνωσε το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Σε κλίμα συγκίνησης παραδόθηκε η Σημαία στη σημαιοφόρο τού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, και σε κλίμα ενθουσιασμού ανακοινώθηκαν οι αριστούχοι μαθητές.

Η γιορτή τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού απέδωσε με πυκνό, εύληπτο και πρωτότυπο τρόπο πτυχές των γεγονότων τού Ελληνοϊταλικού Πολέμου και τής Γερμανικής Κατοχής, όπως η μάχη στο Καλπάκι, η μάχη τής Κρήτης, η απόκρυψη των αγαλμάτων τού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ.ά., πραγματοποιώντας ένα συγκινητικό σχήμα κύκλου: από το παρόν τού 2023 στο παρελθόν τού 1940-1944 και πάλι στο σήμερα και στις τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος. Οι όψεις τής μνήμης συνομίλησαν με όψεις τού παρόντος...

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μ. Δουζίνα.
Τη γενική επιμέλεια τής γιορτής είχε η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Σ. Γρατσία.
Τα κείμενα τού θεατρικού δρώμενου επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι κ. Ι. Νικητοπούλου, Ν. Διαμαντοπούλου, Ι. Γεωργιλάκη,  Ε. Φαραντούρη, Σ. Κουρή, Ξ. Παναγιωτοπούλου, Χ. Βασιλάκου και Ε. Βαϊοπούλου.
Τη διδασκαλία θεάτρου και τη σκηνοθεσία η θεατρολόγος κ. Ε. Κορρέ, τη μουσική επένδυση και διδασκαλία τής χορωδίας η καθηγήτρια Μουσικής κ. Κ. Γύφτουλα και, τέλος, την ηλεκτρονική παρουσίαση οι κ. Ξ. Παναγιωτοπούλου, Κ. Σουφλιά και Α. Τζώρτζη.