Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο ομότιμος καθηγητής τής Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Νέστωρ Κουράκης τίμησε με την παρουσία του τη διαδικτυακή εκδήλωση των Αρσακείων - Τοσιτσείων Λυκείων για την αξία τής Ρητορικής στις μέρες μας που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στα  Αρσάκεια Εκάλης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ομίλων Ρητορικής όλων των Αρσακείων Λυκείων, καθώς και η Επόπτρια τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Στο πλαίσιο τής εκδήλωσης διεξήχθη διαδικτυακός αγώνας Διττών Λόγων μεταξύ ομάδων από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, με θέμα: «Πρέπει να νομιμοποιηθεί η ευθανασία στην Ελλάδα;».

Ο κ. Κουράκης παρουσίασε τη νομική διάσταση τού ζητήματος τής ευθανασίας και τις σύνθετες παραμέτρους που επηρεάζουν την κοινωνική του πρόσληψη. Στη συνέχεια μίλησε για τη διαχρονική εξέλιξη τής Ρητορικής από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, εξηγώντας πως  αυτή γινόταν αποδεκτή σε συνάρτηση με το κοινωνικό και το πνευματικό γίγνεσθαι κάθε εποχής. Τέλος, τόνισε την αξία που έχει στις μέρες μας ο καλλιεργημένος και ευχερής λόγος, τόσο ως απελευθερωτικό μέσο προσωπικής έκφρασης όσο και ως σημαντικό επαγγελματικό εφόδιο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, που συμμετέχουν στον Όμιλο Ρητορικής  Λυκείων Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σπ. Δημητρακοπούλου, οι: Βραχλιώτη Ξανθίππη, Κουτσιμάνης Γεώργιος, Λημναίος Αθανάσιος, Μανιώτη Ελένη, Παναγιωτοπούλου Κερασία- Καλλιρρόη, Παπασπύρου Ιωάννης, Στρογγύλη Πηνελόπη, Γερονάτσιου Χριστίνα, Καμπόλη Χριστίνα, Καραμουσλή Αλεξάνδρα-Ελευθερία και Τσανά Μαρία-Ερασμία.

Την εκδήλωση. συντόνισε η κ. Ειρήνη Τσαγκαράκη, Υπεύθυνη των Ομίλων Ρητορικής τής Φ.Ε.