Αρσάκεια Ιωαννίνων

Εξαιρετική ήταν η παρουσία τού Απογευματινού Ομίλου Ρητορικής των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, που διεξήχθησαν κατά το τριήμερο 8-10 Μαρτίου 2024, από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Pierce. Ο όμιλος εκπροσώπησε τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού σε μια διοργάνωση με συμμετοχές 55 σχολείων και 500 μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού κατέκτησαν την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία και τη 2η θέση στους τελικούς τού ατομικού αγωνίσματος τής Νοηματικής Ανάγνωσης, ενώ ταυτόχρονα από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού η μαθήτρια Καραμουσλή Αλεξάνδρα - Ελευθερία κατέκτησε και τη 13η θέση ανάμεσα σε 45 συνολικά συμμετοχές.

Στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων η ομάδα μας σημείωσε νίκη στον πρώτο γύρο, κατακτώντας τη 12η θέση στη συγκεντρωτική βαθμολογία, συναγωνιζόμενη με ομάδες από 26 Λύκεια. Από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν οι μαθήτριες: Βραχλιώτη Ξανθίππη, Παναγιωτοπούλου Κερασία-Καλλιρρόη και Στρογγύλη Πηνελόπη.

Εξίσου δυναμική ήταν η παρουσία τού ομίλου στο ατομικό αγώνισμα τού Προτρεπτικού Λόγου, καθώς μέλη τής αποστολής κατέλαβαν τη 12η, 14η και 17η θέση σε πλήθος 38 συμμετοχών.

Τους μαθητές προετοίμασαν η υπεύθυνη τού Ομίλου Ρητορικής Τέχνης για τα Λύκεια φιλόλογος κ. Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια και απόφοιτο των Σχολείων μας κ. Μαρία-Αγγελική Γερασίμου, οι οποίες συνόδευσαν την αποστολή το τριήμερο των αγώνων λαμβάνοντας μέρος και ως κριτές.

Οι μαθητές και μαθήτριες τού Ομίλου Ρητορικής Τέχνης των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού ετοιμάζονται με απτόητη διάθεση για τους φετινούς 15ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες στη Θεσσαλονίκη.