Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η ομάδα Παραδοσιακών Χορών των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού συμμετείχε στο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΑΣΙΣ, που διοργανώθηκε από τα «Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα», το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Ιδιωτικά Σχολεία τής Αθήνας εκπροσωπήθηκαν από χορευτικές ομάδες μαθητών που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν πρόγραμμα με χορούς από την περιοχή τής Νάξου (Καλαμαθιανό, Κοτσάκια, Συρτό Μπάλο αργός, Συρτό Μπάλο γρήγορο). Από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν οι μαθήτριες: Μανιώτη Ελένη, Βραχλιώτη Ξανθίππη, Μιχοπούλου Ειρήνη και Μπουρτζίκου Ελένη.

Το αποτέλεσμα τής προετοιμασίας και τής προσπάθειας τής ομάδας πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες μαθητών και καθηγητών. Η παρουσία των μαθητών και οι χορογραφίες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η λειτουργία τού απογευματινού χορευτικού ομίλου και η συμμετοχή στο φεστιβάλ αποτελούν σημαντική επαφή των παιδιών με την παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Την ομάδα των μαθητών οργάνωσε και προετοίμασε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Βαρβάρα Βρεττάκου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!