Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
«Ελάτε να γιορτάσουμε
τα κάλαντα να πούμε,
έθιμα να γνωρίσουμε
τόπους να επισκεφτούμε
Στην Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη
βόλτα να πάμε με το χάρτη»

Με αυτά τα λόγια οι καλαντιστές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, προσκάλεσαν τους θεατές σε ένα ταξίδι γεμάτο Ελλάδα, παράδοση, ευχές, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Η γιορτή, πραγματοποιήθηκε στη Στοά τού Βιβλίου, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να αισθανθούν πιο έντονα την μαγεία των ημερών αυτών, ενώ παράλληλα γνώρισαν με βιωματικό τρόπο την ελληνική παράδοση. Ακόμη τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ιστορικό κτήριο, όχι μόνο τής Φ.Ε. αλλά και τής Αθήνας, αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία τού Σχολείου. Αλλά και οι μεγαλύτεροι, δάσκαλοι και γονείς, απόλαυσαν και εντυπωσιάστηκαν από τους μαθητές, οι οποίοι με την παιδική τους απλότητα, αθωότητα και γλυκύτητα κατάφεραν να ζεστάνουν την ψυχή όλων πλημμυρίζοντάς την με όμορφα συναισθήματα και παιδικές αναμνήσεις.
Υπεύθυνες τής γιορτής ήταν η θεατρολόγος τού Σχολείου κ. Αγγελική Ζάχου και οι δασκάλες τής Γ΄ τάξης κ. Σοφία Βασιλοπούλου και Μαριάννα Δήμηζα.