Αρσάκεια Πατρών
instagram banner
Σε μια ατμοσφαιρική εκδήλωση, πλαισιωμένη με υπέροχα μελωδικά τραγούδια, οι 121 μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών παρουσίασαν, στις 12 Ιουνίου 2015, παράσταση βασισμένη στο βιβλίο «Το γιατί των παιδιών» τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου.Η εκδήλωση αυτή ήταν το επιστέγασμα όλων των δράσεων που μαθητές και εκπαιδευτικοί υλοποίησαν σε όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς με αφορμή το πρόγραμμα «Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στις αξίες τής ζωής».
Τα παιδιά έθεσαν τα «γιατί», έψαξαν για απαντήσεις και όλοι μαζί κατέληξαν ότι στον κόσμο αυτό υπάρχει μόνο μια ελπίδα, τα παιδιά. Θα τα αφήσουμε να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο;
Οι μικροί μαθητές βροντοφώναξαν κάτω από το φως των αστεριών: «Ελπίδα! Αυτό χρειάζεται ο κόσμος μας για να γίνει καλύτερος!».
Ευχή όλων είναι το χαμόγελο και η αισιοδοξία των μαθητών να τους βοηθήσουν να ζωγραφίσουν τον κόσμο τού αύριο με τα χρώματα τής ελπίδας και τής αγάπης ώστε «να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο και καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει» (Τ. Λειβαδίτης).
Μοναδική η συμβολή τού κ. Αλέξανδρου Λούτα, σολίστ τής Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που συνόδευσε μελωδικά τα παιδιά τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Πνοή στα τραγούδια των μαθητών έδωσε με το πιάνο της η απόφοιτος τού Σχολείου Βενίτα Λινάρδου, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος κράτησε τον ρυθμό τής βραδιάς με τα κρουστά του.
Η μεθοδική και ακούραστη καθηγήτρια Μουσικής τού Σχολείου κ. Πέπη Σουβαλιώτη καθοδήγησε τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια τούτου τού μουσικού ταξιδιού, ενώ η κ. Γιούλη Δούβου επιμελήθηκε τα κείμενα και σκηνοθέτησε ευφάνταστα την εκδήλωση. Η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου επιμελήθηκε με αστείρευτο μεράκι τη διακόσμηση τού χώρου και την καλαίσθητη πρόσκληση τής εκδήλωσης. Οι κ. Ειρήνη Χιώτη και Φανή Μαγκανάρη, καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, ήταν υπεύθυνες για τις χαρούμενες χορογραφίες των μικρών μαθητών τής Α΄ τάξης. Ουσιαστική ήταν και η υποστήριξη τής κ. Όλγας Σταυρουλοπούλου, καθηγήτριας Πληροφορικής, στα βίντεο που συμπλήρωναν το σκηνικό τής βραδιάς.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Δημοτικού με δημιουργική διάθεση και μεράκι στήριξαν την εκδήλωση αλλά και κάθε δραστηριότητα τού προγράμματος «Το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στις αξίες τής ζωής» που υλοποιήθηκε την εφετινή χρονιά στο Σχολείο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε η Διευθύντρια και στα παιδιά, τονίζοντας ότι τίποτα δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τους μικρούς μαθητές, αφού όλα για αυτούς και από αυτούς γίνονται. Το χαμόγελο τους, η αγάπη τους, η ενέργειά τους βοηθούν κάθε εκπαιδευτικό να εξελίσσεται καθημερινά.




Ανακοινώσεις Αρσακείου Δημοτικού Πάτρας

Αναγγελίες Αρσακείου Δημοτικού Πατρών

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31