Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" «Το όνειρο τού σκιάχτρου», από το ομώνυμο βιβλίο τού Ευγένιου Τριβιζά.
Με αξιοθαύμαστο ζήλο και αστείρευτο κέφι τα παιδιά ζωντάνεψαν σκηνές από ένα έργο που συγκεντρώνει μηνύματα που φορτίζουν τον αέρα τής εποχής μας, όπως αυτά τής ελευθερίας, τής ανεξαρτησίας, τής δικαιοσύνης και τής αγάπης, τα οποία βρίσκονται μεταπλασμένα ποιητικά και φανταστικά στο ασάλευτο σκιάχτρο.
Το «Όνειρο τού σκιάχτρου», λοιπόν, αποτελεί ένα μοντέρνο παραμύθι με θέμα το ξεπέρασμα τού εαυτού μας, την αδιάκοπη μάχη των δυνάμεων τής αγάπης και τής θυσίας εναντίον όλων εκείνων που δεν μας άφησαν να ξεφύγουμε, να πετάξουμε, να απογειωθούμε.
Τα παραπάνω μηνύματα καλλιέργησαν στους μαθητές όλοι οι δάσκαλοι που συνεργάστηκαν στο διαθεματικό αυτό πρόγραμμα. Στόχος ήταν η δραστηριοποίηση, η ομαδικότητα, η συνεργασία, αλλά και η αυτενέργεια των μαθητών μέσα από διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα.
Το θέμα επέλεξαν οι δασκάλες τής τάξης κ. Μάρβα Παπαζαφείρη (Δ΄1) και Ντία Κιαχάκη (Δ΄2) και το επεξεργάστηκαν με τους μαθητές σε συνεργασία με τη θεατρολόγο κ. Ανθή Κοντού. Με την καθοδήγησή της τα λόγια ενός παραμυθιού έγιναν ζωντανές εικόνες γεμάτες μηνύματα και διδάγματα. Παράλληλα, μέσα από τη δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι, που αποτελούν δυναμικό βιωματικό μέσο διδασκαλίας, τα παιδιά βρήκαν διέξοδο στην έμφυτη ανάγκη τους για έκφραση και παιχνίδι. Η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αρετή Γιαννακουδάκη επένδυσε μουσικά την παράσταση, γράφοντας τις μελωδίες των τραγουδιών, ο καθηγητής των Καλλιτεχνικών κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης «στόλισε» τους ρόλους των παιδιών με όμορφες κατασκευές και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη επιμελήθηκε την παρουσίαση των εικόνων που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια τής παράστασης.

Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Ιούλιος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4
week 28 5 6 7 8 9 10 11
week 29 12 13 14 15 16 17 18
week 30 19 20 21 22 23 24 25
week 31 26 27 28 29 30 31