Αρσάκεια Πατρών
  facebook      banner1821

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με την ευγενική υποστήριξη τής Εστίας Επιστημών, οργανώνουν ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus + KA1, με τίτλο "Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών και καινοτόμες πρακτικές – Προτάσεις προς υιοθέτηση – Ανταλλαγή καλών πρακτικών".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Επιστημών, εντός τού Αρσακείου Πατρών, στο Πλατάνι Ρίου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, από 8:30 π.μ. έως 1.30 μ.μ.

Σκοπός τής ημερίδας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων για πιθανή υιοθέτηση πρακτικών από ιδρύματα τού εξωτερικού που εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητα τους, χωρίς αυτό να αναιρεί τις ήδη αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μυηθούν στην οργάνωση και την ανάπτυξη ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης, παιδαγωγική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στρατηγικές προσέγγισης των μαθητών, οικοδόμηση αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης των δυνατοτήτων τους, διαχείριση τάξης, σεβασμός στη διαφορετικότητα των μαθητών, συνεργατική μάθηση, προβληματισμοί και αυτογνωσία).

Η βελτίωση τής ποιότητας και τής αποτελεσματικότητας τής εκπαίδευσης σε όλη την ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τού Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (ΕΚ 2020). Σε μια περίοδο όπου κάθε φορέας θεωρεί πως η εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγή, προτάσεις και υποδείξεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε επιλογές που επηρεάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας τού προγράμματος Erasmus+ μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες που θα τους μεταφέρουν οι σχολικές μονάδες που έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα, θα έχουν χρόνο για δικτύωση με τους υπεύθυνους των προγραμμάτων και θα λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ από την προωθήτρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων τής ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας.

Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν ο διευθυντής ή ο υποδιευθυντής κάθε σχολικής μονάδας και έως ένας ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός, αλλά για τα Αρσάκεια Σχολεία δεν υπάρχει όριο συμμετοχών. Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει την ημερίδα αντιπροσωπία τού Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολείου.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, πρέπει να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής (πατήστε εδώ) το αργότερο έως τις 29 Μαΐου 2019.

Στο τέλος τής ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση παρουσία εκπροσώπων τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τού Πανεπιστημίου Πατρών, τού ΠΕΚΕΣ και τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Υπεύθυνοι τής εκδήλωσης είναι οι κ.: Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος, βιολόγος PhD, Διευθυντής Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, και Έλενα Σαρλή, προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τής ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας.

hmerida erasmus

Ανακοινώσεις Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30