Αρσάκεια Ιωαννίνων
Η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου παρακολούθησε τις εργασίες τής επιμορφωτικής ημερίδας «Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια» (Ψηφιακή πλατφόρμα «Αίσωπος»), που διοργανώθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Η ημερίδα παραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, στο Νέο Ψυχικό.
Στόχος της ήταν η παρουσίαση και η αξιοποίηση ψηφιακών διδακτικών σεναρίων, που εκπονήθηκαν από ομάδες μελών ΔΕΠ, σχολικών συμβούλων και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης τής ψηφιακής πλατφόρμας «Αίσωπος» τού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Η εκπαιδευτικός, αφού παρακολούθησε μια γενική παρουσίαση των διεθνών πρακτικών καθώς και τής αξίας τής εφαρμογής ψηφιακών σεναρίων στο πλάισιο τού ελληνικού εκπαιδευτικού σύστηματος, επιμορφώθηκε ώστε να μπορεί να σχεδιάζει δικά της ψηφιακά σενάρια μέσω τής συγκεκριμένης πλατφόρμας, να τα χρησιμοποιεί και να τα βελτιώνει. Τέλος, είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρουσίαση ψηφιακών σεναρίων από τους εκπονητές τους και να συζητήσει μαζί τους ζητήματα διδακτικής που προκύπτουν από την εφαρμογή τους στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Η καθηγήτρια παρακολούθησε τις διαλέξεις: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων-παρουσίαση τού έργου», «Σχεδιάζοντας μια συνεργασία που απέφερε καρπούς», «Εφαρμόζοντας ψηφιακά εργαλεία και σχεδιάζοντας διαδραστικά διδακτικά σενάρια στη διδακτική πράξη», «Διεθνείς καλές πρακτικές και εργαλεία σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών διδακτικών σεναρίων», «Αναδεικνύοντας τα Γαλλικά μέσω των ψηφιακών διδακτικών σεναρίων», «Συντονίζοντας τα ψηφιακά σενάρια με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών: Ο ρόλος τού σχολικού συμβούλου», καθώς και τα εργαστήρια εφαρμογής διδακτικών σεναρίων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Tις εισηγήσεις έκαναν οι κ. Ι.Π. Σταμουλάκης, Β. Καραμπέτσου, Ν.Γραμμένος, Ο.Πετροπούλου, Α.Πρόσκολλη και  η δρ Σ. Κεϊσογλου, και τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από την κ. Νάτση Χάιδω, σχολική σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας για την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, και την κ. Καβαρατζή Θεοδώρα καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας (Γυμνάσιο Γαυρίου Άνδρου, υποδιευθύντρια ΙΕΚ Αμαρουσίου).

Ανακοινώσεις Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Ιούνιος 2023
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2 3
week 23 4 5 6 7 8 9 10
week 24 11 12 13 14 15 16 17
week 25 18 19 20 21 22 23 24
week 26 25 26 27 28 29 30