Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821  gefyres green1  sxedia logo1a  facebook Instagram logo 2016
 Οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα «Πόλεμος και ειρήνη», που εκπόνησαν στη διάρκεια τής χρονιάς, στις 18 Μαΐου 2012 στη Στοά τού Βιβλίου.
Μετά τον χαιρετισμό από τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αικατερίνη Κούλη, ακολούθησε ομιλία από την υπεύθυνη δασκάλα τού τμήματος κ. Μαρία Σφήκα με θέμα «Οι στόχοι τού διαθεματικού πολιτιστικού προγράμματος και οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο τής υλοποίησής του». Η ομιλία συνοδευόταν από προβολή εποπτικού υλικού σχετικά με τη στοχοθεσία τού προγράμματος, τις δράσεις εντός και εκτός τού σχολικού χώρου και τις δημιουργικές εργασίες των μαθητών.
Στην εκδήλωση οι μαθητές παρουσίασαν την κωμωδία τού Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» σε θεατρική διασκευή τής δασκάλας τους κ. Μ. Σφήκα, εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο τής Σοφίας Ζαραμπούκα. Τη διδασκαλία, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία τής παράστασης είχε αναλάβει η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη. Στη συνέχεια τα παιδιά ανέδειξαν τη σημασία τής ειρήνης μέσα από σκέψεις που έγραψαν στο μάθημα τής Αγγλικής και τής Γερμανικής Γλώσσας με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Μαριλένας Γρηγοράκη, Μαρίζας Μπουρδάκου και Ουρανίας Τσίρου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια για την ειρήνη, τη διδασκαλία των οποίων είχε αναλάβει η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου.
Παράλληλα, στην Αίθουσα Λόγου λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής με τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών, που φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Ειρήνης Παπαδημητρίου, εμπνευσμένες από τα έργα ειρήνης τού Πάμπλο Πικάσο. 
Με την εκδήλωση αυτή οι μαθητές παρουσίασαν όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια τού προγράμματος, προσέφεραν γέλιο και συγκίνηση και μετέφεραν το μήνυμα τής αναγκαιότητας ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού των λαών.


 

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30