Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών που είναι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας, η σχολική κοινότητα του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κύριο Γαβριήλ.
Στον εισαγωγικό της λόγο η Διευθύντρια του σχολείου Νέλλη Παππά παρουσίασε στο μαθητικό κοινό και στους εκλεκτούς προσκεκλημένους τον βίο και κυρίως το πολυσχιδές δεκαετές έργο του Σεβασμιωτάτου στην Μητρόπολή του. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην προτεραιότητα που δίνει ο φωτισμένος Ιεράρχης στον διάλογο με τους νέους μέσα από τα κανάλια της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και στο τεράστιο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο που φανερώνει την ανύστακτη μεριμνά του για μια δυναμική παρουσία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο. Εν συνεχεία, προβλήθηκε εκπαιδευτικό βίντεο για τους τρεις Ιεράρχες που επιμελήθηκαν ο φιλόλογος Γιάννης Καργάκος και η θεολόγος Χρυσάνθη Βαβέτση. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά την προβολή πήρε θέση στην σκηνή μαζί με την Διευθύντρια και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις μαθητών και μαθητριών Α’, Β’ και Γ’ λυκείου με λόγο λιτό, βιωματικό και άκρως ελκυστικό. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους δασκάλους και στην δική του πείρα από την διδασκαλία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κάλεσε την Διευθύντρια και τους μαθητές του σχολείου να επισκεφθούν την Μητρόπολη και να ξεναγηθούν στους χώρους όπου η Εκκλησία βοηθά πολύπλευρα τον άνθρωπο.


Την εκδήλωση με την οποία γιορτάστηκε με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο η μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικής Κοινότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Εβελίνα Παλτζόγλου και Πολιτικής Προστασίας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Βασίλειος Λιάπης, ο Σύμβουλος της Φ.Ε. Σωτήριος Γκλαβάς, η Επόπτρια των σχολείων της Φ.Ε. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων της Φ.Ε. Κώστας Τομπούλογλου, καθώς και ο πατήρ Αναστάσιος που εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες τους ναού της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο συγκρότημα των Αρσακείων Ψυχικού.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Διευθύντρια Νέλλη Παππά και οι θεολόγοι του σχολείου Χρυσάνθη Βαβέτση και Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30