Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η Ημέρα θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Στα Αρσάκεια Σχολεία τιμούμε ιδιαιτέρως την γυναίκα, δεδομένου ότι η αρχική ιδέα για την ίδρυση των σχολείων το 1836 ήταν η κάλυψη ενός τεράστιου κενού στο νεοελληνικό κράτος που ήταν η φροντίδα για την εκπαίδευση και τη συνακόλουθη χειραφέτηση της Ελληνίδας. 188 χρόνια μετά με συνέπεια καλλιεργούμε την ιδέα της ισότητας ανδρών-γυναικών και των ίσων ευκαιριών μέσω της εκπαίδευσης και για τα δύο φύλα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού θέλοντας να τιμήσει ουσιαστικά την Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μαρτίου στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Ψυχικού.

Στις 10.30, τρεις κυρίες από τον κόσμο της οικονομίας και της αγοράς μίλησαν στους τελειοφοίτους και σε μαθητές/ μαθήτριες της Β’ λυκείου που ενδιαφέρονται για σπουδές νομικής και οικονομίας και ειδικότερα για τον τομέα της ναυτιλίας.
H κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων, ηγέτης της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS στον χώρο της ναυτιλίας, αλλά και με πλούσια δράση στον τουριστικό κλάδο, μίλησε στους μαθητές για την ναυτιλία, για τις σχετικές σπουδές, για την θέση της γυναίκας στην οικονομία, αλλά και για τις προοπτικές ανδρών και γυναικών στον ναυτιλιακό και τουριστικό κλάδο.
Η κυρία Ξανθίππη Τοκμακίδου, επικεφαλής του Γραφείου τής Ειδικής Γραμματέας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου-ΕΣΠΑ με σπουδές στον χώρο της εκπαίδευσης, μίλησε μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα για το βασικό της αντικείμενο που είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και οι τομείς στους οποίους υπάρχει χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Η κυρία Αλεξάνδρα Δελλή, απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων και νομική σύμβουλος των εταιρειών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων ΝΕΑ ΟΔΟΣ & ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών των εταιρειών παραχώρησης και της Διεύθυνσης Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μίλησε για τις σπουδές της και για την πορεία της στον χώρο του δημοσίου, αλλά και των επιχειρήσεων.
Και οι τρεις κυρίες δραστηριοποιούνται ιδιαιτέρως στην στήριξη της νέας γενιάς στελεχών και μελλοντικών στελεχών, ανδρών και γυναικών, στον κλάδο της Ναυτιλίας. Όραμά τους, όπως εξήγησαν στο μαθητικό κοινό, είναι να ενθαρρυνθούν νέοι άνθρωποι να δραστηριοποιηθούν στον ιδιαίτερα προνομιούχο αυτό κλάδο της οικονομίας. Απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών και μαθητριών και τόνισαν πως δεν υφίστανται διαφορές μεταξύ των φύλων αρκεί ένας νέος άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, να θέλει πολύ αυτό που έχει διαλέξει και να αγωνίζεται για αυτό.

Στη μία, ακολούθησε στον ίδιο χώρο εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ λυκείου υπό τον γενικό τίτλο «Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις».
Τρεις κυρίες που επισκέφθηκαν το σχολείο μας σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ συζήτησαν με το μαθητικό κοινό της Α’ λυκείου για τις προκλήσεις και τις προοπτικές σε θέματα ισότητας, αλλά και για την ενσωμάτωση των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν οι εξής: η Σημαιοφόρος Ναυτικού Ευφροσύνη Μπαλλά, η Σμηναγός Θεώνη Σανιδά και η Υπολοχαγός ΣΣΕ Κανέλλα Τουρλίδα. Οι αξιωματικοί απάντησαν με πολλή προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών και έδωσαν με την παρουσία τους και τον λόγο τους εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας που αγωνίζεται σε κάθε επαγγελματικό πεδίο με ικανότητα και φιλοδοξία.

Δείτε βίντεο που ετοιμάσαμε σχετικά με τις Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις το οποίο επιμελήθηκε η θεολόγος του Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Χρυσάνθη Βαβέτση.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30