Αρσάκεια Ιωαννίνων
logo-xnari-agymps     thumbnail ERASMUS LOGO
Με αφορμή τον διαγωνισμό τής Γαλλοφωνίας, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης τής Πρεσβείας τής Γαλλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, συμμετείχαν στον εφετινό διαγωνισμό με θέμα "Le Coffre Des Merveilles De La Francophonie… " και κέρδισαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Οδυσσέας». Στόχος τής συμμετοχής στον διαγωνισμό αυτό είναι η ανάπτυξη τού ενδιαφέροντος των μαθητών για τη γαλλική γλώσσα ως προαγωγό των κοινωνικών σχέσεων και τής προσωπικής έκφρασης στην κοινωνία των πολιτών και  στον πολιτισμό.

Οι μαθητές εργάστηκαν συλλογικά, από τον Φεβρουάριο ώς τον Απρίλιο 2019, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας τους, δημιουργώντας μια ποιητική συλλογή με τίτλο "L’olivier en vers" / "Η ελιά σε στίχους", η οποία περιελάμβανε τρία ποιήματα, από δέκα ώς πενήντα λέξεις, με θέμα την ελιά.
Τα ποιήματα αυτά τα έντυσαν με αντίστοιχες εικόνες οι οποίες αποτύπωναν το περιεχόμενο των στίχων.

Η εργασία έγινε μέσα στην τάξη και είχε στόχους επικοινωνιακού, γλωσσικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, με γνώμονα το επίπεδο γλώσσας των μαθητών (Β1).
 
Την επίβλεψη των εικαστικών δημιουργιών είχε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ.Ελένη Τσοτσορού, η οποία εμψύχωσε και καθηδήγησε τους μαθητές.
Ολόκληρη η ποιητική συλλογή ήταν μια χειροποίητη δημιουργία.

Η συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητριών ήταν εξαιρετική.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Γαλλικών κ.Όλγα Δασκαλοπούλου και από την καθηγήτρια Εικαστικών κ.Ελένη Τσοτσορού συμμετείχαν στην τελετή απονομής των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στις 16 Μαΐου 2019.
Τα ποιήματα των μαθητών απήγγειλε στη γιορτή ο Γάλλος ηθοποιός Éric Cénat. 

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κ Δήμητρα Μακρή.
Η βράβευσή θα προβληθεί από το γαλλικό κανάλι TV5 Monde στις 21 και 22 Ιουνίου 2019, στην εκπομπή "Destination Francophonie".

Το έργο των μαθητών θα παρουσιαστεί, επίσης, σε διάφορες εκθέσεις σε Αθήνα και επαρχία.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο έργο και βραβεύτηκαν είναι οι Αναστασόπουλος Αντώνης, Αυγουστάκη Νάγια, Βλαχάκης Κωνσταντίνος, Ευαγγελίδη Σταματίνα, Ζερβός Σπύρος, Καζακόπουλος Ηλίας, Λιναρδάκη Ευαγγελία, Μαλλιάγκα Αριάδνη, Μπόμπολα Ελευθερία, Μποσινάκης Νικήτας, Παπαβασιλείου Κωνσταντίνα, Τοΐλου Ελένη, Τέλιου Χριστίνα, Χατζηνίκου Αναστασία και Χαραλαμπίδου Ευαγγελία.

Μπορείτε να δείτε την ποιητική συλλογή εδώ 

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Σεπτέμβριος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5 6 7
week 37 8 9 10 11 12 13 14
week 38 15 16 17 18 19 20 21
week 39 22 23 24 25 26 27 28
week 40 29 30