Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού διοργάνωσε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 19.30, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου πολιτιστική ημερίδα με θέμα: «Επίδαυρος: ένας μοναδικός χώρος πολιτισμού. Ο πολιτισμός στα χέρια της Νέας Γενιάς».

Πρόκειται για τη συμμετοχή του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στη Δράση για το «Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που έχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να τονιστεί η συμβολική ευρωπαϊκή αξία των χώρων πολιτισμού και η παιδαγωγική τους διάσταση.

Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εργασίες που εκπόνησαν μαθητές του Α΄ Αρσακείου Λυκείου, με τα εξής θέματα: «Επίδαυρος - Αθήνα: Η επικίνδυνη πορεία του Θησέα διά ξηράς», «Μεγάλο και Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου», «Από τη μαγική στην επιστημονική ιατρική: αρχαία ελληνική ιατρική και Επίδαυρος», «Ασκληπιός, ο θεός της ιατρικής και τα αρχαία Ασκληπιεία», «Βότανα Επιδαύριας Γης στα παρτέρια του σχολικού κήπου- Ανάπτυξη αγροτουρισμού»,  «Για ένα πολιτισμό της Επιδαύρου».

Το σχετικό πρόγραμμα περιλάμβανε μαθητικές δράσεις και στον χώρο της Επιδαύρου. Ομάδα μαθητών πραγματοποίησε δρόμο 600 μέτρων στο αρχαίο στάδιο του ιερού και ένα θεατρικό δρώμενο με αποσπάσματα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Αποσπάσματα από αυτές τις δράσεις προβλήθηκαν σε βίντεο.

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, κα Αμαλία Μαυροειδή, προήδρευσε ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

Στην Αίθουσα Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στήθηκε έκθεση με θέμα της Επίδαυρο και με υλικό από τις εργασίες των μαθητών, που επιμελήθηκε η κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη, υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Παρέστησαν: ο πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Βλαβιανός, υπεύθυνος εφημέριος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός, ο Συντονιστής των Φιλολογικών Μαθημάτων για τα Λύκεια της Φ.Ε. Γιάννης Χριστόπουλος, η Συντονίστρια της Γερμανικής Γλώσσας στα Σχολεία της Φ.Ε. Αργυρώ Γκόγκα, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Φ.Ε.  Δέσποινα Μουστάκα - Μανουσαρίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ιωακείμ Καλλιβρούσης, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31