Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η διετής εκπαιδευτική σύμπραξη με τίτλο “THINKING ALLOWED”/Teenage students have their say on Human Rights, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ERASMUS+, στο οποίο συμμετέχει το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού. Το όλο πρόγραμμα αφορά στη σύμπραξη πέντε σχολείων από τις χώρες: Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Αβελλίνο της Ιταλίας με επιμόρφωση των καθηγητών τον Ιανουάριο του 2018, συνεχίστηκε με την πρώτη συνάντηση των μαθητών στο Mondoñedo της Ισπανίας (Φεβρουάριος 2018) και ακολούθως στην Λυών της Γαλλίας από 2-8 Μαΐου 2018 (τρίτη φάση του προγράμματος).
Η προτελευταία φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην πόλη Suceava της Ρουμανίας, από 11 – 17 Οκτωβρίου του 2018, με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών.
Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση της Suceava ήσαν οι: Βαγενά Θέμις, Ζώτου Αγγελική-Φιλομένα, Κουρή Μαρία, Σακαλίδη-Τσακίρη Μαρία-Σιμώνη, Σαρίδης Ηρακλής, Τσιατά Σεμέλη.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Δημητροπούλου (υπεύθυνη του προγράμματος ERASMUS+) και Αθανασία-Γεωργία Δρίλλια.
Το κεντρικό θέμα της συνάντησης των μαθητών ήταν τα δικαιώματα των παιδιών. Οι Έλληνες μαθητές επικεντρώθηκαν στα άρθρα 32 και 35 της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που αναφέρονται στην παιδική εργασία, στην διακίνηση, εμπορία και απαγωγή παιδιών.
Οι μαθητές του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν τις εξής δραστηριότητες:
- Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση σχετικά με τα συγκεκριμένα δικαιώματα και την παραβίασή τους στον σύγχρονο κόσμο.
- Παρουσίασαν ένα θεατρικό μονόπρακτο με θέμα την παράνομη διακίνηση κοριτσιών και την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.
- Συμμετείχαν σε δραστηριότητες ομάδων από όλες τις χώρες του Erasmus, που αφορούσαν στα θέματα τα οποία πραγματεύτηκαν.
- Διάβασαν ποιήματα στη μητρική τους γλώσσα και παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Την εκπαιδευτική δράση στη Suceava τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος της UNISEF Ιταλίας, κ. Amalia Benevento.
Η τελευταία φάση και η ολοκλήρωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 4-10 Απριλίου 2019.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30