Το καλοκαίρι τού 2012 η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Βασιλική Μητσάκη, συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα για ηγετικές ικανότητες για κορίτσια από όλο τον κόσμο ("Girls Leadership Worldwide").
Το δεκαήμερο αυτό πρόγραμμα, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, έχει σκοπό να εκπαιδεύσει κορίτσια με σωστές ηγετικές ικανότητες, αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα στόχους. Αυτό γίνεται μέσω συναντήσεων με επαγγελματίες από τον χώρο τής διπλωματίας, τής πολιτικής και τής δημοσιογραφίας αλλά και μέσω σεμιναρίων για τα δικαιώματα τού ανθρώπου και την επικοινωνιολογία.
Η μαθήτρια γνώρισε μεταξύ άλλων εκπροσώπους τής αποστολής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, δημοσιογράφους από το CNN, εκπροσώπους από το Ν. Υ. Foundation, ενός μη κυβερνητικού οργανισμού που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες και παιδιά στις χώρες τού Τρίτου Κόσμου.
Η Βασιλική κατέκτησε το πρώτο βραβείο για ηγετικές ικανότητες "Meera Gandhi Giving Back Foundation Leadership Award", το οποίο δόθηκε από τον "Meera Gandhi Giving Back Foundation", έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους με ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Για τη διάκρισή της αυτή δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και από την Πρόεδρο τής Ένωσης Ελλήνων Γυναικών, σε εκδήλωση που έγινε στο σπίτι τού Πρέσβη στην Αθήνα.