Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας Arsakeio X-mas Club in English 2020 – Covid Edition
Τα γιορτινά χαμόγελα των παιδιών και η μεγάλη συμμετοχή αποτελούν την απόδειξη ότι καλώς πραγματοποιήθηκε και φέτος, ενάντια στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τού Τμήματος Αγγλικών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Ιωαννίνων «Arsakeio X-mas Club in English 2020 – Covid Edition».

As fast as a cheetah and as strong as a horse! - Γ΄τάξη

Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές τής Γ΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο κεφάλαιο με τα άγρια ζώα, που επεξεργάστηκαν από την 1η έως τις 11 Δεκεμβρίου 2020 στο μάθημα Αγγλικών.

English grammar… difficult?
No! It’s α piece of cake… or rather a piece of pizza or a funny face sandwich for our year 3 students!

Οι πρώτοι των πρώτων από τους συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων μας μιλούν για την εμπειρία τους!

Η συνεδρίαση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά αποδείχθηκε μοναδική εμπειρία και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα για τους μαθητές Βασίλειο Αποστόλου από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης και Σπυρίδωνα Ζερβό από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού/Κλασικό, που συμμετείχαν ενεργά.

e-Twinning : η κοινότητα των Σχολείων τής Ευρώπης στα Αρσάκεια Σχολεία

Η δράση e-Twinning συνεχίζει ενεργά στα Αρσάκεια Σχολεία και κατά το σχολικό έτος 2020-2021, αυτή τη φορά διαδικτυακά!

Halloween symmetry or Halloween poetry? Halloween Sudoku or Halloween crosswords? Halloween fun for all!

Την τελευταία εβδομάδα τού Οκτωβρίου 2020 μικροί και μεγάλοι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης έγραψανζωγράφισαν, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και παρακολούθησαν μικρού μήκους ταινίες σχετικές με το Halloween, μαθαίνοντας παράλληλα για την παλαιά κέλτικη προέλευση, αλλά και την πραγματική σημασία τού εθίμου, το οποίο είναι δημοφιλές σε αρκετές χώρες του κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Γιορτή Αγγλικών

Με αφορμή τη γιορτή τού Halloween στις 31 Οκτωβρίου, την τελευταία εβδομάδα τού Οκτωβρίου 2020 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης διασκέδασαν συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες στο μάθημα των Αγγλικών.

Εορτασμός τής Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής επετείου ίδρυσης τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (75th Anniversary), οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στις 23 Οκτωβρίου 2020, ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριές τους κ. Τζαμάλη, Παππά (MUN Advisors) και Δαφνή για το έργο και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΗΕ στα διεθνή δρώμενα.

Βράβευση με Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας στο e-Twinning

Tο B΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης βραβεύτηκε κατά την εφετινή σχολική χρονιά με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για τα πρόγραμματα “Get on board ” (πατήστε εδώ για να δείτε το έργο) και “Pollution - a never ending story” (πατήστε εδώ για να δείτε το έργο), που πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά 2019-2020 με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Α. Γκαρμπολά.

Δράσεις e-Twinning κατά το 2020- 2021

Το B΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης θα συμμετάσχει εφέτος σε τρία έργα e-Twinning: