Επιμορφωτική Δράση για τις Εξετάσεις Γλωσσομάθειας τού Πανεπιστημίου τού Michigan

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων τού μαθήματος τής Αγγλικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων, μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης παρακολούθησαν δίωρη παρουσίαση-εργαστήριο, στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2022, από τον υπεύθυνο τού Ακαδημαϊκού Τμήματος τής Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Loic Balory.

It’s teatime!

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών επιδόθηκαν σε ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις!

Συμμετοχή στο 8ο Συνέδριο Atsmun των Αρσακείων Πατρών

Είκοσι δύο μαθητές και μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού λαμβάνουν μέρος στο 8ο Συνέδριο ATSMUN (Arsakeia -Tositseia Schools Model United Nations Conference) που διεξάγεται υβριδικά στην Πάτρα, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Εντυπώσεις μαθητή από την 9η Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων
Ο μαθητής της Β’ τάξης του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Σταύρος Μαρμαράς συμμετείχε στην 9η Γενική Συνέλευση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων του Λουξεμβούργου (1-4 Σεπτεμβρίου 2022). Ακολουθούν οι εντυπώσεις του μαθητή.

Tell Tale Land – Νέο eTwinning έργο στα Αγγλικά


Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο στο μάθημα των Αγγλικών με τον τίτλο «Tell Tale Land». Πρόκειται για ένα έργο που έχει ιδρύσει το Αρσάκειο σε συνεργασία με ένα σχολείο από την Σλοβακία. Στο έργο, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος τής φετινής σχολικής χρονιάς, συμμετέχουν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σε συνεργασία με συνομήλικους μαθητές από 9 σχολεία τής Ευρώπης: από την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

STEAM with fairy tales

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά 2022-2023 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning! Το συνεργατικό έργο έχει τον τίτλο «STEAM with fairy tales» και αφορά στην προσέγγιση παραδοσιακών παραμυθιών με την μέθοδο STEAM. Για την υλοποίηση τού έργου το Αρσάκειο συνεργάζεται με 18 νηπιαγωγεία από τις εξής χώρες: την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Storytelling for impact: Our Heritage. eTwinning έργο για την πολιτιστική κληρονομιά


Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο μάθημα των Αγγλικών, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνεργατικό έργο για την πολιτιστική κληρονομιά. Στο eTwinning έργο με τον τίτλο «Storytelling for impact: Our Heritage» συμμετέχουν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης σε συνεργασία με μαθητές 42 ευρωπαϊκών σχολείων από τις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Λετονία, Δημοκρατία τής Μολδαβίας, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Στο πλαίσιο συμμετοχής τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό eTwinning έργο ‘STEAM with fairy tales’, το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022 οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν ποια παραμύθια έχουν ακούσει και θυμούνται, να συζητήσουν ποια από αυτά είναι τα αγαπημένα τους και γιατί. Έπειτα κάθε μαθητής/μαθήτρια έπρεπε να επιλέξει ένα από τα παραμύθια αυτά και να ζωγραφίσει μία χαρακτηριστική σκηνή από το παραμύθι που του/της έκανε εντύπωση.

Σύμφωνα με το πλάνο εργασιών τού eTwinning έργου ‘STEAM with fairy tales’ για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2022, οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να υλοποιήσουν ποικίλες δραστηριότητες.
Αρχικά έπρεπε να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στους μαθητές των υπολοίπων σχολείων με τα οποία συνεργάζονται, κάτι που γίνεται στην αρχή σε όλα τα eTwinning έργα, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τους μαθητές των άλλων σχολείων με τα οποία πρόκειται να υλοποιήσουν συνεργατικές δραστηριότητες. Οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν τον εαυτό τους μέσω βίντεο.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο γνωριμίας τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, εδώ.

eTwinning έργο Tell Tale Land. Δραστηριότητες Σεπτέμβριου – Οκτωβρίου

Οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο eTwinning έργο ‘Tell Tale Land’. συμμετείχαν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2022.