Σε όλα τα Αρσάκεια Γυμνάσια Σχολεία Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων σημειώθηκε 100% επιτυχία στο DELF A1 με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία και στις δύο εξεταστικές περιόδους.

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2021

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο και τελεί υπό την αιγίδα τής Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Σπουδαίες διακρίσεις στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021

Ένα 1ο βραβείο στην κατηγορία B2/collège και Ειδικό Βραβείο δημιουργικότητας έλαβαν μαθητές των Αρσακείων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης τού 1821 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών στο μάθημα των Γαλλικών εκπόνησαν εργασία σχετική με τους Γάλλους Φιλέλληνες που έδρασαν στην Ελλάδα, και μάλιστα στην Πάτρα, και άλλους που εμπνεύστηκαν από αυτήν.

“Eugène Delacroix: oeuvres sur la Grèce”

Στο πλαίσιο τής διαθεματικής τους εργασίας με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που έχουν επιλέξει τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριές τους κ. Γεώργα Έφη και Γεωργακοπούλου Αγγελική για τον σπουδαίο Γάλλο ζωγράφο Eugène Delacroix, μέσα από πρωτότυπο ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό στη γαλλική και την ελληνική γλώσσα.

20 mars –Journée Internationale de la Francophonie

13-21 mars – Semaine de la Langue Française et de la Francophonie

Η Εβδομάδα της Γαλλικής Γλώσσας και Γαλλοφωνίας (13-21 Μαρτίου) τιμά τη γαλλική γλώσσα σε όλο τον κόσμο, ενώ η 20ή Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Σε όλο τον γαλλόφωνο κόσμο αλλά και σε χώρες όπου τα Γαλλικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλόφωνο πολιτισμό.

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στο πλαίσιο του Συντονισμού Γαλλικής Γλώσσας των Αρσακείων Σχολείων της ΦΕ και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Εκφοβισμού και της Βίας στο Σχολείο, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που διδάσκονται τα Γαλλικά ως Β’ ξένη γλώσσα στα Σχολεία της Αθήνας και της Πάτρας ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στη Γαλλία με επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό προσαρμοσμένο στο γλωσσικό επίπεδο της τάξης .

Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας 

Στο πλαίσιο τής επετείου τής 8ης Μαρτίου η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας και των δικαιωμάτων της οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Γαλλικού Τμήματος τού Α΄ Αρσακείου Γυμνάσιου Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη δρα Σπύρου Τζούλια, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό συναφές με αυτό το θέμα.

“Le 2 février on fête la Chandeleur” (Στ΄ τάξη)

Στο πλαίσιο τής βιωματικής προσέγγισης τού γαλλικού πολιτισμού οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, τήρησαν και εφέτος το έθιμο τής Chandeleur.

1η Ολυμπιακή Ελληνογαλλική Εβδομάδα.

Με αφορμή την 1η Ολυμπιακή Ελληνογαλλική Εβδομάδα, οι μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου και τής Α΄ Λυκείου τού Αρσακείου Πατρών συμμετείχαν στη διαδυκτιακή συνάντηση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στις 4 Φεβρουαρίου 2021.