Στα τέλη Οκτωβρίου 2016 ολοκληρώθηκε η ψηφιακή ψηφοφορία για την ανάδειξη τού καλύτερου λογότυπου τού προγράμματος e-twinning με τίτλο “We all speak the same language - Online magazine”, στην οποία το Αρσάκειο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης κατέλαβε την 1η θέση.
Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Σχολείου με 31 ευρωπαϊκά σχολεία, οι μαθητές ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα λογότυπο το οποίο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει το συνεργατικό έργο. Αρχικά ζητήθηκε από τους μαθητές των σχολείων-συνεργάτων να εργασθούν ατομικά ή ομαδικά για τη δημιουργία λογότυπου, στη συνέχεια έγινε η επιλογή τού καλύτερου μαθητικού έργου από κάθε σχολείο και ακολούθησε online ψηφοφορία μέσα από το ψηφιακό εργαλείο Tricider, όπου αναρτήθηκαν όλες οι δημιουργίες των παιδιών, για να αναδειχθεί τελικά το καλύτερο.
Στην online ψηφοφορία, που διήρκησε σχεδόν έναν μήνα, ξεχώρισε με μεγάλη διαφορά ψήφων η πρόταση τοων Αρσακείων που συγκέντρωσε συνολικά 75 ψήφους. Δημιουργός τού λογότυπου που διακρίθηκε είναι η Αγγελίνα Τρατσέλα, μαθήτρια τής Γ΄ Γυμνασίου, η οποία εμπνεύστηκε από τον τίτλο τού προγράμματος και δημιούργησε με φαντασία και μεράκι το εντυπωσιακό λογότυπο τού έργου.
Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου και των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου, συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.
Στο link που ακολουθεί βλέπουμε το λογότυπο με το οποίο τα Αρσάκεια κατέκτησαν την 1η θέση
https://youtu.be/QvL4aWLnWjI
Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το blog που δημιουργήθηκε και το οποίο θα εμπλουτίζεται στη διάρκεια τής χρονιάς από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. https://weallspeakthesamelanguageblog.wordpress.com/