Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Βασίλης Βασάκος, Γιάννης Ζούρος, Μαρία Καλαμπόκα, Όλγα Κλαυδιανού και Αναστάσης Νικολακόπουλος έλαβαν μέρος στο 15 Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε από τη Γερμανική Σχολή στην Αθήνα από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2012.

Οι μαθητές, μέλη επιτροπών που διαπραγματεύονταν θέματα οικονομικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνών σχέσεων, πολιτικής κ.ά., εκπροσώπησαν την Ακτή Ελεφαντοστού. Έτσι, είχαν την ευκαιρία εκτός από το να υπερασπίσουν και να προωθήσουν τις πολιτικές τής χώρας την οποία εκπροσωπούσαν να εμβαθύνουν σε θέματα παγκόσμιας εμβέλειας, πλουτίζοντας τις γνώσεις τους.
Μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων και συνομιλιών, οι μαθητές κατέληξαν σε συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση με τη μορφή ψηφισμάτων.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών, η συμμετοχή τους αυτή απετέλεσε μια εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία, καθώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν απόψεις και να αναπτύξουν φιλίες με παιδιά που διέθεταν παρόμοια ενδιαφέροντα.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Τζαμάλη και Παππά.