Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 καθηγητές Αγγλικών των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης συμμετείχαν σε εκδήλωση με θέμα "Εθελοντισμός και νέα γενιά" που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση, για την οποία συνεργάστηκαν η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Βρετανικό Συμβούλιο μίλησαν οι: Susanne Rauprich, εκτελεστική διευθύντρια, National Council for Voluntary Youth Services, United Kingdom, και Carrie Bodley-Bond, υπεύθυνη προγραμμάτων, Innovations in civic participation, U.S.A. Ακολούθησε συζήτηση στα Αγγλικά με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Καλαβρό-Γούσιο, ιδρυτή και επιμελητή τού TEDxAthens.
Οι καθηγητές των Αρσακείων που έλαβαν μέρος είναι οι κ.: Νίνα Τρακόσα, Άντζελα Τζαμάλη, Μαρία Παπά, Χριστίνα Αλεβίζου, Μαρία Δαφνή, Βερέβη Χριστιάνα από το Ψυχικό και Ασπασία Κοντογιάννη, Πολυξένη Κουτσιλιέρη, Νανά Γκαρμπολά από την Εκάλη.
Μετά από την εκδήλωση η συντονίστρια τού Αγγλικού τμήματος κ. Κοντογιάννη έθεσε τις βάσεις για συνεργασία με τους παραπάνω φορείς για την εισαγωγή εθελοντικών προγραμμάτων στα Αρσάκεια Σχολεία.