Οι καθηγήτριες Αγγλικών τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Βαρδάκη και Ελπινίκη Ψωματάκη και η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου συμμετείχαν ως εισηγήτριες στο 21ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο τού Tesol Macedonia-Thrace με τίτλο «Teach and Seek».

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τού Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (ACT) στις 29 Μαρτίου 2014. Η παρουσίαση των καθηγητριών με τίτλο «A treasure chest full of stories» αφορούσε στην αφήγηση ιστοριών από όλο τον κόσμο με χρήση ποικίλων τεχνικών αφήγησης, όπως οριγκάμι, ξύλινες ματριόσκες, σπάγκο, μαντήλι κ.ά.
Μετά τη συγκεκριμένη παρουσίαση ακολούθησε το “Pecha Kucha Event”, στο οποίο συμμετείχαν, μαζί με άλλους έξι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι καθηγήτριες κ. Βαρδάκη και Κυριακίδου με ολιγόλεπτες παρουσιάσεις powerpoint. Η λογική τής παρουσίασης “Pecha Kucha” είναι η παρουσίαση ενός θέματος με 20 διαφάνειες, για 20 δευτερόλεπτα ανά διαφάνεια (σύνολο 6 λεπτά και 40’’), με τρόπο απλό, σύντομο, περιεκτικό, με ακρίβεια και χιούμορ. Η αρχική ιδέα τής διοργάνωσης γεννήθηκε στο Τόκιο το 2003 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Klein-Dytham Architecture και σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο.