H κ. Μαίρη Μαρίν, καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού,  συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο τής Ένωσης Σχολικών Συμβούλων με την εισήγηση «Breaking Borders: Εκπαιδευτικό σενάριο με χρήση ΤΠΕ και παιχνιδιού που συνδέει το μάθημα τής Αγγλικής Γλώσσας στο γυμνάσιο με την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 26 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2016 στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εργασία είναι βασισμένη σε δραστηριότητες τού εγχειριδίου "Compassito - εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά" τού προγράμματος Life Skills του British Council, τού εγχειριδίου βιωματικών δράσεων "Passages - An Awareness Game Confronting the Plight of Refugees" τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τού εγχειριδίου "Symbiosis: Σχέδιο δράσης για την προώθηση τής ανεκτικότητας και την πρόληψη τού ρατσισμού στο σχολείο". Περιγράφει δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού τόσο στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών όσο και στις απογευματινές συναντήσεις τού ομίλου MUN. Στόχος είναι αφενός οι μαθητές να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, εξασκώντας την αγγλική γλώσσα, και αφετέρου να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να συμμετέχουν σε μια κοινωνία σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καλλιεργεί αισθήματα αυτοπεποίθησης και κοινωνικής ανοχής, εκτίμηση και σεβασμό για τη διαφορετικότητα, στρατηγικές διά βίου μάθησης και πολιτισμική επίγνωση.
Η κ. Μαρίν έχει επιμορφωθεί επί μακρόν στην εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δεξιότητες ζωής και είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και σύμβουλος τού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.