Το πρώτο τρίμηνο τής σχολικής χρονιάς 2013-2014 οι μαθητές των Αγγλικών τμημάτων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ασχολήθηκαν με διάφορες δράσεις.
Την εβδομάδα 28 έως 31 Οκτωβρίου 2013 μικροί και μεγάλοι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εορτασμό τού Halloween, μιας παλιάς γιορτής τού δυτικού κόσμου, που γιορτάζεται στη Βρετανία και στην Αμερική στις 31 Οκτωβρίου. Τραγούδησαν το “Spooky Song”, κατασκεύασαν χάρτινες κολοκύθες και ενημερώθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο για το ιστορικό τής ημέρας αυτής. Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων στόλισαν τα τετράδιά τους με ποιηματάκια και ζωγραφιές για το Halloween. Οι μεγαλύτεροι μαθητές κατασκεύασαν ο καθένας τη δική του χάρτινη κολοκύθα, ακολουθώντας τις οδηγίες μέσα από ένα αγγλικό παραμύθι γεμάτο φαντασία.
Την εβδομάδα 16 έως 23 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές άφησαν τα αγγλικά σχολικά τους βιβλία στην άκρη, για να δουν την αγγλική γλώσσα με έναν τρόπο διαφορετικό και πολύ συναρπαστικότερο του καθημερινού: μέσα από παραμύθια, χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παραδοσιακά και σύγχρονα αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων απόλαυσαν τα κλασικά παραμύθια “The Three Billy Goats” και “The Town Mouse and the Country Mouse”, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ενθουσιάστηκαν με το κόμικ “Kidnap!”, ενώ οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων έγιναν ντετέκτιβ διαβάζοντας με ιδιαίτερη διάθεση τις περιπετειώδεις ιστορίες “Love and Money” και “Sherlock Holmes, the Blue Diamond”. Επιπλέον, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία –μέσω τής διαθεματικής τους εργασίας– να γνωρίσουν τη γνωστή ιστορία τού Charles Dickens “A Christmas Carol”. Τα παιδιά συνέλεξαν πληροφορίες, διάβασαν βιβλία και πλοηγήθηκαν σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους. Επίσης, διακόσμησαν τους σελιδοδείκτες τους με quotes από την ιστορία και τη ζωγράφισαν όπως αυτή ζωντάνεψε στη φαντασία τους.
Η έμπνευση όμως δεν σταμάτησε εκεί: λάμψη, αστερόσκονη και μια νότα γιορταστική πρόσθεσαν τα κατεργάρικα ξωτικά, που με τη μαγική τους χρυσόσκονη βοήθησαν όλα τα παιδιά να γίνουν ακόμα καλύτερα!